Att pussa en Microtrack 24/96

Ni har kanske sett den på nätet, men jag kan verkligen rekommendera en hands-on med den gulliga lilla M-Audio Microtrack 24/96. Den är lite högre och nån centimeter tjockare än en iPod Video, men iPoden har minsann inte balanserade ingångar, S/PDIF in-ut, RCA ut och en stereomik som ser ut som Musse Pigg. Tjonga in ett tvågigs CF-kort och du har två timmars 48k wav-ljud.

På ytan världens smartaste backuplösning för fältinspelning, och det funkar den som. Backup. Preampen är alldeles för brusig för att vara förstahandsalternativet. Balanserat in från en schysst ENG-mixer gör jobbet till viss del, men det här är inget som Deutsche Grammophon spelar in på. Ligger också rätt högt i pris för att vara M-audio som brukar vara rätt vettiga på den punkten. Men söt är den. Och mjuk på nåt sätt.

Ambitiöst test av Microtrack 24/96 av Mark Nelson på O’Reilly:
http://digitalmedia.oreilly.com/2005/11/30/m-audio-microtrack-review.html

3 comments

  1. Marantz PMD 660 är annars ett bra alternativ, riktiga XLR och bättre mikförstärkare. Den klarar dock bra wav 48kHz 16bit Stereo som max, inga 24bit 96kHz alltså.

  2. “bara wav…” ska det ju vara :)

  3. 660:n är ju mycket trevligare såklart. Har ett par såna på jobbet. Para den med en AudioTechnica stereomik och det blir finfina miljöer. Men M-Audion får ju plats i handen (el under rocken när man skall göra oinbjudna visiter eller som backup… :) Preampen på Microtracken brusar ju dessutom en del men vad gör det när det finns Waves-pluggar? ;)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>