Snabbtitt på Vegas 7.0d

Efter att ha suttit med Sony Vegas 6.0 sedan den kom uppgraderade jag i veckan till 7.0d. Ingen revolution men lite nya smågrejer är det allt. En del riktigt trevliga. Har dock mest suttit med ljuddelen, så på videosidan kan jag inte riktigt uttala mig.

  • Snappingen på timelinen är mycket intelligentare. Tidigare har den bara snappat mot klipp på samma spår, men nu fattar den att man kanske vill aligna även med andra kanaler. Rent visuellt ser man ett färgglatt streck mot den föreslagna snap-punkten.
  • Stabilare när man kör krävande DirectX-pluggar. Waves L3 krashade rätt ofta i 6:an men inga problem so far i 7.0.
  • Namngivna markeringar i importerade klipp! Detta har jag väntat på. Om man t.ex har en fil som är 20 min med en massa tagningar och noteringar som man märkt upp i SoundForge, syns nu även namnen på markeringarna på timelinen i Vegas. Tidigare visades bara ATT det fanns en markering.
  • Märkbart bättre prestanda på HDV-klipp. Även på en snabb maskin kunde det i 6.0 lagga beroende på datorns dagsform.
  • Stöd för Gracenote. Snark… Känns som en grej som kunde lagt in för tre versioner sedan. Istället för CD Track 4.wav kan det nu stå Finn the Giant – Dub like the dub.wav. Bra musik för övrigt.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>