Sony Vegas 7.0

Som Vegasräv är det svårt att inte uppgradera när Sony hela tiden släpper nya versioner av Vegas och Sound Forge. Frågan är dock varför man man gör det. Tyvärr är det inte ofta så mycket nytt i varje släpp, särskilt inte på ljudsidan. Kanske är det för den nya färgen på startskärmen… Klart är i alla fall att man siktar mer och mer på high end-användarna. Problemet är det väl hattiga redigeringsgränssnittet (gäller videodelen). Inte många kommer lämna FCP och Avid för en klippdel som känns lite som ett multiplayerspel.

Nytt för 7.0 är bl.a. stöd för SDI och XDCAM vilket såklart är en blinkning till andra än prosumeranvändarna. Men innan man hittar en lösning för större arbetsflöden än kortfilm eller mindre post-productionjobb tror jag det blir svårt att nå ut till professionella användare.

Men jag gillar Vegas, det är gulligt, snabbt att komma igång med och har framför allt en stark och intuitiv ljuddel. Men jag väntar fortfarande på fullständig integration med Sound Forge. Först då kan Vegas bli ett vettigt alternativ till ProTools. Det är onödigt struligt att öppna kopior av filer på timelinen i ett annat program.

Kostar 4.500 kr + moms på Dustin bundlad med DVD Architect (uppgraderingar jäkligt mycket billigare). Får 7.0 om ett par dagar så jag återkommer om ett tag med lite first impressions.

Länkar:
http://www.sonymediasoftware.com/products/product.asp?PID=404

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>